“Имаме много ясен план и съм загрижена за това, че

...
 “Имаме много ясен план и съм загрижена за това, че
Коментари Харесай

Корнелия Нинова: България не бива да бъде въвличана във военния конфликт

 Open photo

 

“Имаме доста явен проект и съм загрижена за това, че сътрудниците от другите партии не оферират съответни ограничения. Говори се в акцията общо с пожелания и лозунги, само че няма конкретика. Ние предлагаме няколко значими неща още през октомври със стартирането на Народното събрание да станат факт. За да осигурим зимата по-спокойно на българските жители - таван на цените на газ, парно и вода. ”

Това съобщи водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова в предаването „ 120 минути “ по bTV.

Нинова разяснява, че с наложения мораториум на цената на тока през предходната зимата се е помогнало на доста фамилии. „ Тогава бяхме доста атакувани като партия. Успяхме да го наложим в държавното управление. В момента половин Европа върви към таван на цените на разнообразни енергоносители. Изземване свръхпечалбите на енергийните сдружения също към този момент става европейска политика. Тези свръхпечалби бяха взети от държавните сдружения и отидоха във Фонда за енергийна сигурност. Оттам подкрепихме стопанската система и семействата. Смятаме, че тази политика би трябвало да продължи ", добави тя за част от ограниченията на Българска социалистическа партия в поддръжка на българските фамилии.

„ Ние предлагаме много сериозен обществен пакет- преизчисление на пенсии, нарастване на вдовишки надбавки, безвъзмездни медикаменти и учебници за деца, както и нарастване на минималната работна заплата. Парите могат да дойдат от няколко източника- работеща стопанска система, ползване и вложения. Но, с цел да има работеща стопанска система, би трябвало страната да застане до компаниите и да ги поддържа, както го правихме до момента. Разбира се, и редуциране на ненужни разноски. Служебният кабинет оня ден одобри един капиталов разход от близо 2 милиарда за закупуване на нови 8 самолета F-16. Абсолютно ненужно е сега. Тези пари ни трябват за обществени политики, с цел да преведем народа си през тежката зима. В момента пари за нови самолети, които ще дойдат неизвестно по кое време, не би трябвало да се дават “, добави водачът на Българска социалистическа партия за обществените цели и оферти на партията.

Нинова изясни, че предлагания от левицата пакет обществени ограничения е на стойност към 3 милиарда лв. и добави, че единствено преизчисляването на пенсиите варира към 1.5 милиарда. „ За налозите в нашата стратегия предлагаме необлагаем най-малко, който да е прага на беднотия. Досега в държавното управление въведохме необлагаемия минимум- 600 лв. за млади фамилии с едно дете и 1200, в случай че имаш две деца и работиш са ти необлагаема сума. 200-те лв. ваучери за храна са необлагаема сума. Това е дребната стъпка, в този момент предлагаме по-голяма. Необлагаем най-малко от 504 лв. “, заключи тя във връзка с предложенията, свързани с необлагаем най-малко.

Тя бе безапелационна, че когато постоянното държавно управление си е тръгнало, в бюджета е имало близо 9 милиарда лева, както и 1.5 милиарда остатък. „ Ако бюджетът се извършва по този начин, както сме го заложили – ще има задоволително пари за обществени политики “, уточни водачът на българските социалисти.

„ Мобилизацията ескалира спора и усилва рисковете от задълбочаване последствията от войната: стопански, обществени и енергийни.Хората са разединени. Мисля, че има обединителна теза- двете страни да спрат военните дейности и да се премине към договаряния. Това е единствения добър излаз за Европа, света и България. Винаги е допустимо, стига да има воля. Ние заявяваме още, че България би трябвало да поставим всички старания да не става участник във военния спор. Санкциите не дават упования резултат, виждаме го и исторически. Санкциите и контрасанкциите вредят повече на нас, в сравнение с Русия. Ние имаме кардинална и поредна позиция срещу глобите “, съобщи Корнелия Нинова във връзка с спора в Украйна.

По думите ѝ, постоянното държавно управление е постигнало дерогация за доставките на нефт и това би трябвало да продължи. „ Ако и във връзка с петрола наложим ембарго и нямаме опция – ще стане доста тежко на българския пазар, стопанска система и семейства. На първо място слагаме въпроса по какъв начин едно решение се отразява на България, българската стопанска система и на българските фамилии. Бихме дали своят вот срещу глобите, тъй като по този начин ще защитим България и българския интерес. Ако се стигне до там, ще убеждаваме съдружните сътрудници и ще ги питаме кое е по-важно- глобите или българският народ да не стои на мрачно и студено през зимата? Ние имахме разногласия и по повод износа на оръжия за Украйна. В последна сметка седнахме и взехме решение България да не изнася оръжия за там, а да оказва единствено филантропична помощ. Направихме всичко по силите си в нашето правителство- приехме бежанци от Украйна,осигурихме им заслон и храна. Подкрепяме всички хора, които бягат от войната заключи тя позицията на левицата.

Лидерът на Българска социалистическа партия съобщи, че социалистите демонстрират това, което са свършили през 7-те месеца, когато са били част от постоянното държавно управление. „ Предлагаме съответни решения по какъв начин да изведем България от рецесията. Наблюдава се и връщане на наши гласоподаватели, които преди този момент са дали своят вот за Политическа партия или Има Такъв Народ. Когато Кирил Петков еднолично взе решение да изгони 70-те съветски дипломати – ние се произнесохме. Тогава водехме договаряния за ново държавно управление и казахме – ново държавно управление да, само че без Кирил Петков и нищо не се е трансформирало “, заключи тя.

В умозаключение Корнелия Нинова съобщи, че за Българска социалистическа партия е най-важно сега инфлацията, цените, приходите, бедността и неравенствата да бъдат решени като проблеми. „ И да преведем България през тази зима най-много с помощ за фамилиите “, приключи тя.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в ! 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР